Vas veseli igranje? Radi gledate gledališke predstave? Si želite tega tudi v vašem kraju?

Na področju gledališke umetnosti Društvo SNOP organizira različne gledališke dejavnosti od mini gledališča za otroke do gledaliških predstav za odrasle. Organiziramo tudi gledališke skupine za ranljive skupine (otroci in mladi iz rejniških družin, osebe z motnjo avtističnega spektra, tudi Aspergerjevim sindromom, osebe s cerebralno paralizo, itd.) Delujemo v različnih krajih po Sloveniji in se z veseljem odzovemo tudi vašemu vabilu. Pokličite 031 304 732 (Vesna) ali nam pišite info@drustvo-snop.si.

Oglejte si naše predstave!

GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE: Korenčkov Palček
Vsebina: Čudovita zgodba o prijateljstvu, ki nikoli ne mine, sta na podlagi pravljice Korenčkov palček vrhunske umetnice in mojstrice pisane besede Svetlane Makarovič na oder postavili mariborski igralki Jana Jereb in Petra Bauman. Predstava, primerna za otroke vseh starosti, prinaša zgodbo o trdnem prijateljstvu med Sapramiško in Korenčkovim palčkom in o tem, kaj se zgodi, ko je njuna zaveza na preizkušnji.
Dolžina: 30 min + animacijska delavnica na temo prijateljstva (delavnica po izbiri)

ROMANTIČNI VEČER FRANCOSKE POEZIJE: Dva Žaka  in jaz  s poezijo Jacquesa Prevérta in glasbo Jacquesa Bréla
Vsebina: Pod inicialkami JP se skriva dolgoletna ljubezen Petre Bauman do Jacquesa Préverta. Nepozaben gledališki večer francoske poezije in glasbe… rož, rdečih paprik…vrtiljaka življenja… Čustveno nabit preplet poezije z romantično glasbo francoskega šansona posut s ščepcem humorja. Predstava, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Premiera: festival Lent 2008, ponovitve: KGB, Komorni oder SNG Maribor, Gustaf Pekarna, kavarna SEM Ljubljana,itd. Zakaj ne tudi v vašem kraju?Dolžina: 45 min

Večer SLOVENSKE POEZIJE ob glasbeni spremljavi
Vsebina: Kaj se zgodi, ko trčita poetično in posvetno? Slovenska pesniška govorica skozi čas je bogata s poezijo, ki obravnava večni, nikoli do konca izpovedani motiv: LJUBEZEN. Iskanje, hrepenenje, zadoščenje …. Kakšna je ljubezen med umetnikom in svetom, v katerem je večni tujec? Ali pesnik lahko nauči svojo muzo, da ga ljubi, tako kot on želi? Ali je lahko hrepenenje pesnice sploh kdaj do kraja izrečeno in izpolnjeno? Slovensko poezijo ob spremljavi glasbe (Jure Bukovnik) predstavita Petra Bauman in Jana Jereb.
Dolžina: 60 min