Dobrodelni v Angliji

by | Feb 12, 2020 | Pennyhooks Farm

Na Pennyhooks Farm Trust v Angliji so pred kratkim dobili velikodušno darilo 5000 funtov. Vsi darujemo po svojih najboljših močeh. Snopovci darujemo svoj čas. Robert pomaga pri uvajanju v vsakdanje delo z novimi živalmi. To so tri ljubke koze redke pasme. Je tudi spremljevalec asistent odraslih fantov z avtizmom, ki potrebujejo posebno nego in skrb. O svojem delu pravi takole:

“Osebe z avtizmom so zelo raznolike, vsi, ki sem jih spoznal pa imajo zelo lep in prijeten značaj. Pogosto mislimo, da mi učimo njih, vendar se pri delu z njimi največ naučimo sami o sebi. Moje prvo spoznanje ob njih je bilo, da težko vodim ljudi. Potem sem ugotovil, da je v moji glavi precejšna zmeda in pomanjkanje organiziranosti. Vse to pa se moral preseči, da sem lahko uspešno navezal stik z njimi in da jih zmorem in znam dobro usmerjati. Naučil sem se, da moram najprej načrtovati, šele potem delovati. Proces dela je sedaj preprost: v glavi si naredim načrt, podam urejeno informacijo in potem vodim. Seveda sem ugotovil, da takšnemu sistemu osebe z avtizmom precej lažje sledijo. osnova za dobre odnose pa prijaznost in sprejemanje. Brez slednjega še tako dobra namera in načrt ne bo deloval.”

Drugi vikend v februarju je kmetijo ponovno obiskala tudi Vesna ter s študenti in zaposlenimi preživela nekaj prelepih uric. Seveda je delček časa posvetila tudi trem ljubkim kozicam. Ker smo radi dobrodelni, vam bomo zelo hvaležni, če nam boste pomagali uresničevati naše poslanstvo doma in po svetu. Vsak evro šteje! Hvala.

DRUŠTVO SNOP

Trr: SI56 6100 0000 9176 838

Namen: Donacija

Preberite še

O izgorelosti in kako k njej prispevajo odnosi

O izgorelosti in kako k njej prispevajo odnosi

Osebna zgodba izgorelega naenkrat postane zgodba celotne družine. Tako kot je to pri vsaki drugi bolezni. Le da je ta bolezen drugačna, manj vidna, težje razumljena.

Dobrodelna akcija za Miloša

Dobrodelna akcija za Miloša

Miloš je leto in pol star deček z metuljevim sindromom. Njegova koža je krhka kot so metuljeva krila. Čeprav ima deček rane po koži, v ustih, na očeh in sluznici, vsaka ura pa mu prinaša nove, je velik borec, poln življenja in ljubezni. Njegova zgodba se je dotaknila naših src in nas nagovorila, da njemu in njegovi mamici pomagamo po najboljših močeh.

Izgorelost – rak današnjega časa

Izgorelost – rak današnjega časa

»A ne izgorevamo vsi?«, so me običajno spraševali na začetku. Skeptično in malce izpod obrvi. Takih pogledov me je bilo najbolj strah, saj so v meni prebudili vse manjvrednostne komplekse, občutek, da še nisem naredila dovolj ali dovolj dobro, strah pred tem, da bi kdo mislil, da sem lena ali depresivna. Kako torej razložiti izgorelost?