EVA BARBARA VILČNIK, univ. dipl. glasbena pedagoginja in učiteljica petja

Eva Barbara Vilčnik je profesorica glasbe, glasbena pedagoginja, ki že nekaj let uspešno vodi glasbeno-ustvarjalne delavnice za otroke Možiček Kopitljaček. Z diplomsko nalogo Operna dela Tomaža Sveteta in analiza otroške opere Granatno jabolko, je izpovedala svojo ljubezen do opere in otrok. Pedagoške izkušnje je pridobila z vodenjem glasbenih delavnic, otroških in mladinskih pevskih zborov, kot prostovoljka pa je podarila svoj čas otrokom v Angoli. Delovala je kot organizatorica dejavnosti v zboru Carmina Slovenica, predstavila pa se je tudi kot vodja projekta Glasbena pravljica: Smrkci, v Domu Antona Skale v Mariboru (otroci z lažjo motnjo v duševnem razvoju). Eva je tudi učiteljica petja, ki je svoje znanje pridobila pri znanem slovenskem baritonistu, profesorju Samu Ivačiču (član zasedbe VoxArsana) in operni pevki v SNG MB Mojci Potrč. S Slovenskim narodnim gledališčem Maribor je sodelovala pri različnih projektih (opera Črne Maske-Marij Kogoj, Koncert pod zvezdami, Beethovnova 9.simfonija, opera Aida-G.Verdi), s katerimi je gostovala tudi v tujini (Hrvaška, Japonska). Več let je bila članica Vokalnega Ansambla Minutiae, pod vodstvom Roberta Feguša. Trenutno pa svoje pevsko znanje nadgrajuje v Komornem zboru Hugo Wolf iz Maribora, ki ga vodi Aleš Marčič.

Področja dela: glasbene delavnice za otroke, mini glasbena šola, poučevanje solopetja, vodenje otroških pevskih zborov, vodenje odraslih pevskih zasedb, vodenje kulturni in športnih prireditev, itd.