KATARINA FUCHS, univ. dipl. geologinja, kustosinja in interpretatorka kulturne dediščine

»Študirala sem geologijo. Vsakič znova me prevzamejo zgodbe, ki se skrivajo za posameznim mineralom, fosilom, kamnino ali naravnim pojavom. Ravno te navdušujoče zgodbe najraje delim z drugimi, še posebej z otroki. V času zaposlitve v Prirodoslovnem muzeju Slovenije na projektu Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam (Slovenski etnografski muzej) sem soustvarjala razstave in pedagoške ter andragoške programe. Ob tem sem pridobila veliko izkušenj z različnimi otroškimi delavnicami.«

V času zaposlitve v Prirodoslovnem muzeju Slovenije je Katarina Fuchs v projektu Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam (Slovenski etnografski muzej) soustvarjala razstave in pedagoške ter andragoške programe. Pridobila je veliko izkušenj z različnimi delavnicami za otroke in ljudi z različnimi oviranostmi. Sedaj je samozaposlena v kulturi kot pedagoginja, kustosinja in interpretatorka kulturne in naravne dediščine. Tako nadaljuje svoje poslanstvo, ki je prenašanje znanja in navdušenja do naravoslovja na otroke. Vodi unikatne naravoslovne DELAVNICE ZA OTROKE pod okriljem Društva SNOP in organizira nepozabne rojstne dneve pod blagovno znamko Geomulci. Več o Geomulcih tukaj.

Področja dela: naravoslovne delavnice za otroke, delavnice in predavanja s področja geologije (kristali, minerali, vulkani), sodelovanje z muzeji (razstave, projekti), kustosinja.