PETRA BAUMAN, univ. dipl. novinarka, moderatorka in večkrat nagrajena amaterska igralka

Petra Bauman je kot igralka nastopala v Lutkovnem gledališču Maribor, že več let je članica gledališke skupine KUD Studio Gledališče pod vodstvom igralca Petra Boštjančiča (Zločin na Kozjem otoku – nagrada za glavno žensko vlogo na območnem srečanju gledaliških skupin, hiša Marije Pomočnice, Stari časi – nagrada za glavno žensko vlogo na območnem srečanju gledaliških skupin). Leta 2008 je pri Založbi Pivec izdala pesniški prvenec Januar. V zadnjem obdobju se ukvarja s pripovedovanjem zgodb za otroke in odrasle in ureja novo avtorsko pesniško zbirko. Petra Bauman je vešča nastopanja in se odlično znajde v vseh vlogah; tudi kot moderatorka in voditeljica prireditev. Več o Petri, njenih mnogih talentih in dejavnostih na njeni osebni spletni strani TUKAJ.

Področja dela: gledališke predstave za odrasle in otroke, lutkovne predstave za otroke, literarni večeri in večeri poezije, vodenje prireditev, pisanje člankov in PR sporočil.