ROBERT MLAKAR, uni. dipl. medijski komunikolog in Zakonski in družinski terapevt – stažist

Robert Mlakar je terapevtsko znanje pridobil na izpopolnjevalnem programu zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani. Na ŠRCD Ljubljana je v letu 2018 – 2019 opravljal delo terapevta stažista. Izvaja terapije za starše otrok z avtizmom ter predava na rehabilitacijskih vikendih za družine z avtizmom. V letu 2018 je vodil skupinska terapevtska srečanja odraslih z avtizmom pri društvu ASPI. Ima več kot 10 let izkušenj z delom z ranljivimi skupinami še posebno s starejšimi na področju računalniškega opismenjevanja. Bil je vodja računalniškega izobraževanja in predavatelj skupinam za spoznavanje novih tehnologij na Društvu za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani. Napisal je več člankov na temo medosebnih odnosov. V društvu SNOP sodeluje pri organiziranju družabnih srečanj za mladostnike z avtizmom, osvešča na spletnih straneh društva in se udeležuje vseh javnih promocijskih aktivnosti povezanih z avtizmom. V letu 2019/2020 potuje po Evropi in sodeluje z različnimi inštitucijami, ki se ukvarjajo z inovativnimi pristopi v duševnem zdravju. Za svetovanja je dosegljiv preko Skype.

Kontakt: robi.mlakar (Skype name)

Področja dela: individualna svetovanja (anksiozne motnje, depresija, stres, burn-out,  panični napadi, ljubezenske težave, osamljenost, osebna rast, vera in duhovna rast, itd.), partnerska svetovanja (prepiri, družinske težave, vzgoja in vzgoja otrok s posebnimi potrebami, ločitve, življenje s partnerjem z diagnozo, življenje z otrokom z diagnozo, itd.), pomoč pri osebni rasti in življenjskem napredku. Prednostno se ukvarja s svetovanjem družinam v kateri je oseba z motnjo avtističnega spektra.