“Kupimo kmetijo!”

by | Dec 16, 2019 | Predstavitve, dogodki

“Kupimo kmetijo v Sloveniji”, je navdušeno predlagala ena od mamic, ko smo predstavili delo na Pennyhooks Farm Trust v Angliji našim članicam in članom Društva SNOP – staršem otrok in mladostnikov z avtizmom v Sloveniji. Srečanje smo imeli 12. decembra v Domžalah, na njem pa predebatirali možnosti za nekaj podobnega tudi pri nas. Vsekakor je to naš dolgoročni načrt.  Če kdo pozna kmetijo, ki trenutno ni v uporabi, je velika vsaj 2ha in se prodaja, naj nam sporoči.

Sprehod po kmetiji

Zaželeno je, da je na zemljišču hiša, gospodarsko poslopje, delovni stroji, kozolec, sadovnjak, lasten vir vode. Prednost je, če je zemljišče vsaj delno ograjeno, ima košček gozda in ni del gručastega naselja. Kmetija Pennyhooks ima vse našteto, kar se je izkazalo izjemnega pomena za učenje, delo in ustvarjanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is xTdqrvAPTmV1QJkLnfL4ueDxCOYgv_JRVEWjyWA7LOzu1zr6vTd-suxs4FY3B4ZazE_7SzW0S2onp58qzbmfMpcqC1QP8n2L5CYuiQIPLgezvF7ORJXO2r0ykgJZMzypne9BAQGj
Sprehod po kmetiji, Pennyhooks

Mladi z avtizmom si želijo biti koristni in del družbe

Podobno so se odzvali tudi mladi na predstavitvi v Društvu ASPI, 16. decembra. Najbolj navdušeno so kimali, ko sem rekla, da imajo osebe z avtizmom veliko za ponuditi današnji družbi in da jim je potrebno omogočiti pogoje, da bodo lahko z nami delili svoje spretnosti in talente. Kljub temu, da vsi radi preživijo veliko časa za telefoni in računalniki, so povedali, da so veliki ljubitelji narave. Še posebno jih je očaralo, da na kmetiji Pennyhooks snemajo in preučujejo nočno življenje živali, ki tam živijo: jazbeci, srne, zajci, vidre, itd.

No, nekaj vode bo še preteklo, preden bomo štartali v Sloveniji. Prve mesece leta 2020 bomo še nabirali potrebne izkušnje v tujini (Anglija, Madžarska).

Preberite še

O izgorelosti in kako k njej prispevajo odnosi

O izgorelosti in kako k njej prispevajo odnosi

Osebna zgodba izgorelega naenkrat postane zgodba celotne družine. Tako kot je to pri vsaki drugi bolezni. Le da je ta bolezen drugačna, manj vidna, težje razumljena.

Dobrodelna akcija za Miloša

Dobrodelna akcija za Miloša

Miloš je leto in pol star deček z metuljevim sindromom. Njegova koža je krhka kot so metuljeva krila. Čeprav ima deček rane po koži, v ustih, na očeh in sluznici, vsaka ura pa mu prinaša nove, je velik borec, poln življenja in ljubezni. Njegova zgodba se je dotaknila naših src in nas nagovorila, da njemu in njegovi mamici pomagamo po najboljših močeh.

Izgorelost – rak današnjega časa

Izgorelost – rak današnjega časa

»A ne izgorevamo vsi?«, so me običajno spraševali na začetku. Skeptično in malce izpod obrvi. Takih pogledov me je bilo najbolj strah, saj so v meni prebudili vse manjvrednostne komplekse, občutek, da še nisem naredila dovolj ali dovolj dobro, strah pred tem, da bi kdo mislil, da sem lena ali depresivna. Kako torej razložiti izgorelost?