Za ustvarjalne dosežke prejeli priznanje

by | Oct 2, 2019 | Pennyhooks Farm

Snopovci se veselimo s študenti/odraslimi s težjo motnjo avtizma, ki so na prireditvi hortikulture in umetnosti v Watchfieldu prejeli več nagrad za dosežke s področja sadjarstva, vrtnarstva, okrasnih rastlin ter domače in umetnostne obrti. S področja domače in umetnostne obrti so prejeli prvo nagrado, saj so imeli v tej kategoriji skupno največ izdelkov z najvišjo oceno. Prvo nagrado so prejeli tudi za izdelek iz keramike – mozaik kokoši z jajci, ki smo se ga ves mesec učili delati s potrpljenjem in ljubeznijo.

Izšlo je poletno glasilo Pennyhooks Farm, kjer imajo odrasli z avtizmom priložnost razvijati različne spretnosti in veščine v naravnem okolju angleškega podeželja. “Delo je privilegij”, je prepričana lastnica in vodja kmetije Lydia Otter. “Pravico do dela bi morali imeti vsi, tudi osebe z avtizmom.” Snopovci se ne bi mogli bolj strinjati, zato študentom s pomočjo umetnosti pomagamo razvijati motorične spretnosti, fleksibilnost, koncentracijo, samozavest ter prispevamo k njihovemu vsesplošnemu dobremu počutju.

International interest has brought two wonderful volunteers all the way from Slovenia. Vesna and Robert have come bringing many skills and talents to offer the students in return for learning how to run a farm – they hope to set up something similar to Pennyhooks in their own country.

Our students are so enjoying the new experiences being offered to them by Vesna’s creativity. We have been making mosaic coasters and felt wrapped soaps. Students have enjoyed special music time with Vesna who has a wonderful voice. And Robert has been getting fully involved in caring for the animals and supporting students in their daily activities.

(Pennyhooks Newsletter – Summer 2019)

Nasvidenje Anglija, nasvidenje Madžarska

Vesna in Robert Mlakar sva bila od januarja do začetka marca vsak na svojem koncu; Robert v Angliji, jaz pa na Madžarskem, kjer sva ponudila terapevtsko pomoč za otroke in odrasle s težjo obliko avtizma. Najino 3-mesečno poslanstvo je po dobrih dveh mesecih prekinila novica o koronavirusu in sva se morala žal na hitro posloviti. Kljub temu pa se z veseljem ozreva nazaj, na čas, ki smo ga preživeli skupaj. Prilagam nekaj zapisov iz svojega terapevtskega dnevnika in risbic …