5 dobrih razlogov za izobraževanje v manjši skupini

by | Feb 17, 2021 | Predstavitve, dogodki

V Društvu SNOP redno pripravljamo sklope izobraževanj in vabimo v podporno-terapevtske skupine. Nekateri ob tem zastrižejo z ušesi, drugi imajo že vsega dovolj. Tisti, ki imajo izkušnje iz dela v skupini, pa se v skupine radi vračajo. Obstaja vsaj 5 dobrih razlogov zakaj.

1. Skupina nastavi zrcalo

Človeku mnogo pomeni, da dobi od drugih odziv. Če ne verjamete, se skušajte spomniti kako je bilo, ko se je nekdo šel z vami »tiho mašo«. Kot otroci smo globoko hrepeneli po tem, da bi starši odzrcalili naša dejanja ter notranja občutja, jih ovrednotili, za nas predelali in nam jih v sprejemljivi obliki tudi vrnili nazaj. Tako se namreč naučimo, kako mi vplivamo na svet in kako svet povratno vpliva na nas. Naučimo se socialnih veščin. Mnogo staršev ni bilo zmožnih otrokom posredovati ustrezne izkušnje bivanja in delovanja v svetu. Skupina tako ponudi novo priložnost. Več ljudi, več povratne informacije, bolj lahko spoznate, kako vas drugi doživljajo in kaj je potrebno prilagoditi, da boste v domači in družbenih situacijah bolje razumljeni in bolje sprejeti.

2. Skupina spodbuja in motivira

Ker se drugi zavežejo k spremembi, bo to tudi vas spodbudilo k doseganju zastavljenih ciljev. Skupina je močan vir motivacije in spodbujanja k napredku.

3. V skupini pridobite dodatne informacije

Koristne informacije boste dobili tako od vodje skupine, kot od ostalih članov, ki so se morda znašli na podobnem križpotju, kjer se trenutno nahajate vi. Tako se boste hitro in učinkovito opremili z vsemi potrebnimi informacijami za nadaljnje ukrepanje.

4. Skupina zmanjša pritisk

Če morda niste človek, ki se takoj in na prvo žogo odpre, lahko na začetku samo opazujete in komentirate. Vključite pa se takrat, ko vam je dovolj varno. Pozornost se tako porazdeli na vse člane skupine.

5. Skupina okrepi upanje

Ko člani skupine predstavijo svoje dosežke in napredek to tudi vas opogumi, da se podate na to pot. Spoznali boste ljudi, ki so že uspešno prehodili vsaj delček poti na katero se odpravljate. Ob napredku in dosežkih boste doživljali tudi pozitivna in prijetna čustva, kot so upanje, zmagoslavje, sreča, veselje, radost, mir… To je lahko tista luč na koncu tunela, ki vlije upanje v boljšo in lepšo prihodnost.

VABIMO v pomladno izobraževalno skupino za starše otrok z avtizmom

V mesecu marcu, aprilu in maju vas vabimo na sklop 12 izobraževalnih spletnih srečanj – webinarjev, ki bodo potekala vsak teden ob četrtkih zvečer preko spleta. V manjši skupini boste spoznavali Zakonitosti uspešne komunikacije z otroki z avtizmom ali drugimi posebnostmi, ne glede na njihovo starost. Srečanja pod vodstvom psihoterapevta, umetnostne terapevtke in glasbene pedagoginje, bodo trajala 60 minut. Še posebej vabljeni starši, ki iščete zanimive in ustvarjalne rešitve za boljši stik z otrokom. Srečanja bodo interaktivna in ne bodo zgolj predavanja.

Za več informacij (ceno, termine in drugo) nam pišite na drustvosnop@gmail.com.

Preberite še

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

"Čustva mladih z avtizmom so kot vulkan, zato je treba poskrbeti zanje, preden eksplodirajo"Robert Mlakar: Pri svojih terapijah opazim največjo spremembo takrat, ko oseba s SAM začne povezovati čustva z notranjim odzivanjem telesa in se več ne ustraši odzivov lastnega...

Bronasti grb za enkratne dosežke

Bronasti grb za enkratne dosežke

Z velikim veseljem in s hvaležnostjo v srcu obveščamo vse naše člane in podpornike društva SNOP, da smo prejeli posebno občinsko priznanje BRONASTI GRB. Skupini občanov, ki nas je predlagala se iskreno zahvaljujemo in obljubljamo, da bomo svoje poslanstvo z ljubeznijo...

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Med prazniki se na nas usuje kup močnih informacij iz matične družine, ki se jih podzavest še dobro spomni. Pojavijo se triggerji – sprožilci in obstaja nevarnost, da se sproži čustvena bomba.

Kdo ima šibko empatijo?

Kdo ima šibko empatijo?

Nevrotipični, ki posegamo drug v drugega verbalno, neverbalno, agresivno, pasivno agresivno, in še na tisoč drugih bolj ali manj izvirnih načinov, sebe imenujemo empatični. Osebe za avtizmom pa, ki iskreno pokažejo, kdo jim je všeč, pred tistimi pa, ki jim niso, se raje umaknejo, če le lahko, označimo s pomanjkanjem empatije. Ne samo, da nam manjka empatije, smo tudi veliki hinavci.