GLASBENO USTVARJALNE DELAVNICE

»Glasbena vzgoja je najpomembnejši inštrument, saj ritem in harmonija dospeta do skrivnih delov duše.« Platon

Zgodnje otroštvo je najboljši čas za pridobivanje različnih glasbenih izkušenj. Otroci že zelo zgodaj dobijo občutek za glasbo, estetiko le-te, odkrivajo glasbene vzorce in različne ritme. Uživajo ob glasbi se sprostijo, plešejo, ustvarjajo.

INDIVIDUALNE ALI SKUPINSKE?

Ali tudi vaš otrok rad pleše, poje, se igra, ustvarja? Lepo vabljeni na naše glasbene ustvarjalnice, kjer delo poteka v prijetnem, varnem in sproščenem okolju. Izbirate lahko med individualnimi programi in delu v manjših skupinicah. Z veseljem bomo prisluhnili vašim željam in otrokovim potrebam.

ZA PREDŠOLSKE OTROKE

Naše glasbene ustvarjalnice so namenjene najmlajšim – predšolskim otrokom. Na ustvarjalen način odkrivamo prvi glasbeni izraz in gojimo ljubezen do glasbe.

NOVO! Glasbena nadarjenost je pogosto prisotna tudi pri otrocih z avtizmom in glasba kot takšna ima velik pomen na celosten razvoj otrok z motnjo avtističnega spektra. V ta namen smo v društvu poskrbeli za poseben program, ki je namenjen otrokom z MAS. Delo je individualno, z otrokom dela izkušena glasbena pedagoginja, ki razume posebnosti s področja avtizma.

Individualne glasbene ustvarjalnice za otroke z motnjo avtističnega spektra
Čas trajanja: 45 min
Starost: Od 4. leta naprej oziroma po dogovoru glede na otrokove psihofizične sposobnosti.
Vsebina: Pristop prilagodimo otrokovim posebnim potrebam – senzornim, motoričnim in drugim; izražamo se vokalno, instrumentalno, gibalno. Iščemo in v varnem okolju razvijamo otrokove talente.
Kako se prijavite? Pišite nam na info@drustvo-snop.si in sporočite svoje želje. Dogovorili se bomo za osebno srečanje in način dela.

Skupinske glasbene delavnice za predšolske otroke
Rajanje z Možičkom Kopitljačkom
Čas trajanja: 45 min
Starost: 3 – 4 leta (min 3., max 4. otroci)
Vsebina: Na zabaven način se učimo otroških pesmic in najenostavnejši ritmi niso več uganka. Zaigrali bomo na osnovne glasbene instrumente (palčke, zvončki, ksilofon, ropotuljice, bobenčki…) in ob spremljavi le-teh skupaj rajali, plesali, peli in se ob tem neizmerno zabavali. Poudarek je na glasbeno-gibalnem izražanju.

»Luka je začel obiskovati Možička Kopitljačka pri treh letih in zaključil, ko je postal prvošolček. Tam se je skozi igro seznanil z glasbenimi instrumenti in se naučil otroških pesmic. Ustvaril si je nov krog prijateljev in doživel prvo čisto pravo in nepozabno izkušnjo odrskega nastopa.« (ati Matjaž M.)

Mali glasbenik in ekolog
Čas trajanja: 45 min
Starost: 5 – 6 let (min 3., max 4. otroci)
Vsebina:  Iz naravnih in recikliranih materialov bomo, ob spremljavi različnih glasbenih zvrsti, izdelovali glasbene instrumente in izdelke povezane z glasbo. Kitare, bobni, ropotuljice in zvončki … To je samo nekaj instrumentov, ki jih naredimo sami. Na njih bomo zaigrali, skozi pesem in igro pa spoznavali tudi osnovne glasbene pojme. Poudarek je na glasbeno-likovnem ustvarjanju.

»Rad bi se zahvalil za sodelovanje, vaš trud, zavzetost, izvirnost, občutek za delo z našimi najmlajšimi. Moj sin je obiskoval delavnice v katerih je zelo užival, bil ustvarjalen in zelo navdušen. Glasba ima pozitiven in pomirjujoč vpliv na mojega otroka. Posebna pohvala za trud in veliko srce tudi učiteljici Evi.« (ati Luka S.)

Lokacija: Trg revolucije 2, Maribor (vhod z dvoriščne strani – učilnica je na lokaciji Zaposlitvenega centra Avantus)
Delavnice organiziramo za člane društva SNOP. Letna članarina je 24 evrov in velja za tekoče šolsko leto. Za več informacij pokličite na 040 665 797 (vsak dan med 9.00 in 10.00) ali pišite na info@drustvo-snop.si .

»Moja otroka z veseljem prihajata. Skozi delavnico postane spoznavanje različnih glasbil in sveta glasbe tako zelo zabavno. To je edinstvena, unikatna in neprecenljiva izkušnja za otroke, ki bodo slej ko prej naredili naslednji korak, ko bo glasba postala tudi sestavni del njihovega življenja. In tega se neizmerno veselim tudi jaz, mama, ker vem, kako pomembno vlogo ima glasba tudi v mojem življenju. Ko se lahko izrazim na najbolj edinstven in unikaten način.« (mamica Helena K. M.)

Pleši, kot da te nihče ne gleda,

ljubi, kot da ti nič ne bo ranilo srca,

poj, kot da te nihče ne posluša,

in živi, kot da si v raju na zemlji.

(In govori iz srca, da bi te slišali.)

William Watson Purkey