GLASBENO USTVARJALNE DELAVNICE

»Glasbena vzgoja je najpomembnejši inštrument, saj ritem in harmonija dospeta do skrivnih delov duše.« Platon

Zgodnje otroštvo je najboljši čas za pridobivanje različnih glasbenih izkušenj. Otroci že zelo zgodaj dobijo občutek za glasbo, estetiko le-te, odkrivajo glasbene vzorce in različne ritme. Uživajo ob glasbi, se sprostijo, plešejo, ustvarjajo.

Ker imajo različne glasbene zvrsti različne vplive na otroka, v glasbeno ustvarjalnih delavnicah zato ustvarjamo ob glasbi različnih žanrov. Klasična glasba spodbuja razvoj estetskega čuta, spodbuja ustvarjalnost, izražanje čustev, velik vpliv ima na socialne stike. Ambientalna glasba vpliva in pomaga zelo discipliniranim in preobremenjenim otrokom, da se lažje sprostijo, jazz glasba spodbuja kreativnost, ljudska glasba pomaga pri besednem zakladu, spoznavanju kulture spodbuja občutek samozavesti.

Mi dajemo poudarek na delu z najmlajšimi – predšolskimi otroci. Na ustvarjalen način odkrivamo svoj prvi glasbeni izraz in ljubezen do glasbe. Skozi igro in druženje, skupaj z otroci spoznavamo zakonitosti glasbenega sveta in odkrivamo načine, kako se izražati preko tega.

Program je razdeljen v tri skupine glede na starost otrok.

1. program
Rajanje z Možičkom Kopitljačkom
Starost: 3 – 4 leta

Vsebina: Skozi zabaven način se učimo otroške pesmice in najenostavnejši ritmi niso več uganka. Zaigrali bomo na osnovne glasbene instrumente (palčke, zvončki, ksilofon, ropotuljice, bobenčki…) in ob spremljavi le-teh,  bomo skupaj rajali, plesali, peli in se ob tem neizmerno zabavali.

»Luka je začel obiskovati Možička Kopitljačka pri treh letih in zaključil, ko je postal prvošolček. Tam se je skozi igro seznanil z glasbenimi instrumenti in se naučil otroških pesmic. Ustvaril si je nov krog prijateljev in doživel prvo čisto pravo in nepozabno izkušnjo odrskega nastopa.« (ati Matjaž M.)

2. program:
Sam svoj glasbenik
Starost: 5 – 6 let

Vsebina: Kitare, bobni, ropotuljice in zvončki… To je samo nekaj instrumentov, ki jih naredimo sami. Iz naravnih in recikliranih materialov bomo, ob spremljavi različnih glasbenih zvrsti, vsak mesec naredili vsaj en glasbeni instrument. Na njih bomo zaigrali in zaplesali, skozi igro in ples pa bomo spoznali osnovne glasbene pojme.

»Rad bi se zahvalil za sodelovanje, vaš trud, zavzetost, izvirnost, občutek za delo z našimi najmlajšimi. Moj sin je obiskoval delavnice v katerih je zelo užival, bil ustvarjalen in zelo navdušen. Glasba ima pozitiven in pomirjujoč vpliv na mojega otroka. Posebna pohvala za trud in veliko srce tudi učiteljici Evi.« (ati Luka S.)

3. program:
Z glasbo po svetu
Starost: za otroke I. triade OŠ

Vsebina: S pomočjo glasbeno-didaktičnih iger bomo z glasbo prepotovali ves svet. Na ta način bomo spoznavali različne kulture, instrumente, različne glasbene vzorce in ritme. Zaplesali bomo ob zvokih glasbe sveta in bobnov, na katere bomo tudi igrali.

»Moja otroka z veseljem prihajata. Skozi delavnico postane spoznavanje različnih glasbil in sveta glasbe tako zelo zabavno. To je edinstvena, unikatna in neprecenljiva izkušnja za otroke, ki bodo slej ko prej naredili naslednji korak, ko bo glasba postala tudi sestavni del njihovega življenja. In tega se neizmerno veselim tudi jaz, mama, ker vem, kako pomembno vlogo ima glasba tudi v mojem življenju. Ko se lahko izrazim na najbolj edinstven in unikaten način.« (mamica Helena K. M.)

Cena: 4 x mesečno / 55 minut / 30 eurov (10 % POPUST pri obisku dveh ali več otrok iz iste družine)
Delavnice se izvajajo ob prijavi najmanj treh otrok.
Prijave: delavnica.mozicek.kopitljacek@gmail.com ali info@drustvo-snop.si

Vsi programi se lahko izvajajo tudi v naprej dogovorjenih skupinah (v času počitnic, za zabavo…). Cena prispevka za izvajanje delavnice je 3 eur na otroka.

Pleši, kot da te nihče ne gleda,

ljubi, kot da ti nič ne bo ranilo srca,

poj, kot da te nihče ne posluša,

in živi, kot da si v raju na zemlji.

(In govori iz srca, da bi te slišali.)

William Watson Purkey