GLASBENO USTVARJALNE DELAVNICE

»Glasbena vzgoja je najpomembnejši inštrument, saj ritem in harmonija dospeta do skrivnih delov duše.«

Platon

Zgodnje otroštvo je najboljši čas za pridobivanje različnih glasbenih izkušenj. Otroci že zelo zgodaj dobijo občutek za glasbo, estetiko le-te, odkrivajo glasbene vzorce in različne ritme. Ob glasbi uživajo, se sprostijo, plešejo, ustvarjajo.

Individualne ali skupinske glasbene delavnice.

GLASBENO USTVARJALNE DELAVNICE

Ali tudi vaš otrok rad pleše, poje, se igra, ustvarja? V naših programih ponujamo INDIVIDUALNE ALI SKUPINSKE glasbene delavnice.
Lepo vabljeni na naše glasbene ustvarjalnice, kjer delo poteka v prijetnem, varnem in sproščenem okolju Z veseljem bomo prisluhnili tudi vašim željam in otrokovim potrebam.

Glasbena nadarjenost je pogosto prisotna tudi pri otrocih z avtizmom in glasba kot takšna ima velik pomen na celosten razvoj otrok z motnjo avtističnega spektra. V ta namen smo v društvu poskrbeli za poseben program, ki je namenjen otrokom z MAS. Delo je individualno, z otrokom dela izkušena glasbena pedagoginja, ki razume posebnosti s področja avtizma.

Individualne glasbene ustvarjalnice za otroke z motnjo avtističnega spektra

Čas trajanja: 45 min
Starost: Od 4. Leta naprej oziroma po dogovoru glede na otrokove psihofizične sposobnosti.
Vsebina: Pristop prilagodimo otrokovim posebnim potrebam – senzornim, motoričnim in drugim; izražamo se vokalno, instrumentalno, gibalno. Iščemo in v varnem okolju razvijamo otrokove talente.
Kako se prijavite? Pišite nam na info@drustvo-snop.si in sporočite svoje želje. Dogovorili se bomo za osebno srečanje in način dela.

Skupinske glasbene delavnice za predšolske otroke

Naše glasbene ustvarjalnice so namenjene najmlajšim – predšolskim otrokom. Na ustvarjalen način odkrivamo prvi glasbeni izraz in gojimo ljubezen do glasbe.

Rajanje z Možičkom Kopitljačkom

Čas trajanja: 45 min
Starost: 3 – 4 leta (min 3., max 4. otroci)
Vsebina: Na zabaven način se učimo otroških pesmic in najenostavnejši ritmi niso več uganka. Zaigrali bomo na osnovne glasbene instrumente (palčke, zvončki, ksilofon, ropotuljice, bobenčki…) in ob spremljavi le-teh skupaj rajali, plesali, peli in se ob tem neizmerno zabavali. Poudarek je na glasbeno-gibalnem izražanju.

Mali glasbenik in ekolog

Čas trajanja: 45 min
Starost: 3 – 4 leta (min 3., max 4. otroci)
Vsebina: Iz naravnih in recikliranih materialov bomo, ob spremljavi različnih glasbenih zvrsti, izdelovali glasbene instrumente in izdelke povezane z glasbo. Kitare, bobni, ropotuljice in zvončki … To je samo nekaj instrumentov, ki jih naredimo sami. Na njih bomo zaigrali, skozi pesem in igro pa spoznavali tudi osnovne glasbene pojme. Poudarek je na glasbeno-likovnem ustvarjanju.

Lokacija: Trg revolucije 2, Maribor (vhod z dvoriščne strani – učilnica je na lokaciji Zaposlitvenega centra Avantus)
Delavnice organiziramo za člane društva SNOP. Letna članarina je 24 evrov in velja za tekoče šolsko leto.

Spoznajmo se!

Kliknite spodnji gumb in mi po elektronski  pošti pošljite povpraševanje po prostem terminu. Odgovorim vam v najkrajšem možnem času.