Bronasti grb za enkratne dosežke

by | Apr 27, 2021 | Predstavitve, dogodki

Z velikim veseljem in s hvaležnostjo v srcu obveščamo vse naše člane in podpornike društva SNOP, da smo prejeli posebno občinsko priznanje BRONASTI GRB. Skupini občanov, ki nas je predlagala se iskreno zahvaljujemo in obljubljamo, da bomo svoje poslanstvo z ljubeznijo izpolnjevali še naprej. 


Podelitev priznanja si lahko ogledate na spodnjem videu na približno 18:45 minuti.

Svečana seja Občine Miklavž v počastitev občinskega praznika – 19.04.2021 from TV Miklavž on Vimeo.

V Društvu SNOP udejanjajo svoje poslanstvo s pomočjo umetnosti in terapevtske podpore družinam v stiski. V letih delovanja so nanizali vrsto ustvarjalnih, kulturnih, terapevtskih, prostovoljskih in humanitarnih dosežkov tako v občini Miklavž na Dravskem polju kot tudi drugod po Sloveniji in celo v tujini. S svojo ustvarjalno energijo in sodobnimi pristopi s pomočjo dramske, glasbene in drugih vrst umetnosti omogočajo ranljivim skupinam otrok, mladostnikom in njihovim družinam razvijati ustvarjalni potencial in ustvarjalne veščine. 

Aktivni v občini, drugod po Sloveniji in po svetu
Člani društva SNOP v matični občini Miklavž na Dravskem polju po svojih najboljših močeh in zmožnostih prispevajo k bogatenju kulturno-ustvarjalnih dejavnosti. Vsako leto sodelujejo na kresovanju in dogodkih, ki se prirejajo v času Veselega decembra in praznovanju občinskega praznika. Na interaktivnem dnevu OŠ Miklavž na Dravskem polju in Fan Plac Geli pa so šolske in predšolske otroke razveseljevali na ustvarjalnih sobotnih delavnicah. 
Skupina občanov je Društvo SNOP predlagala za priznanje bronasti grb Občine Miklavž, ki se podeljuje za enkratne uspehe oziroma dosežke. Bronasti grb za leto 2019 je na svečani seji Občine Miklavž na Dravskem polju 19. aprila letos  prevzel aktivni član društva Robert Mlakar. Prireditev in svečana podelitev je bila zaradi epidemije za eno leto prestavljena.  
Iskrena zahvala Občini Miklavž, predlagateljem in čestitke vsem ostalim nagrajencem, ki jim želimo uspešno tudi v prihodnje.

Izjavo SNOPovca Roberta, ki jo je podal za Informativno oddajo Lokalni utrip si lahko ogledate na 3:28 minuti.

Lokalni utrip, 555. informativna oddaja – 20.04.2021 from TV Miklavž on Vimeo.

Preberite še

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

"Čustva mladih z avtizmom so kot vulkan, zato je treba poskrbeti zanje, preden eksplodirajo"Robert Mlakar: Pri svojih terapijah opazim največjo spremembo takrat, ko oseba s SAM začne povezovati čustva z notranjim odzivanjem telesa in se več ne ustraši odzivov lastnega...

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Med prazniki se na nas usuje kup močnih informacij iz matične družine, ki se jih podzavest še dobro spomni. Pojavijo se triggerji – sprožilci in obstaja nevarnost, da se sproži čustvena bomba.

Kdo ima šibko empatijo?

Kdo ima šibko empatijo?

Nevrotipični, ki posegamo drug v drugega verbalno, neverbalno, agresivno, pasivno agresivno, in še na tisoč drugih bolj ali manj izvirnih načinov, sebe imenujemo empatični. Osebe za avtizmom pa, ki iskreno pokažejo, kdo jim je všeč, pred tistimi pa, ki jim niso, se raje umaknejo, če le lahko, označimo s pomanjkanjem empatije. Ne samo, da nam manjka empatije, smo tudi veliki hinavci.

Ljubosumje v partnerskem odnosu

Ljubosumje v partnerskem odnosu

Ljubosumje je na nek način pogrešanje pristnega stika s seboj in drugimi. Lahko pa se kaže tudi kot oblika nasilja nad drugim; v obliki vršenja kontrole (preverjanje sms sporočil, e-pošte,…), lahko preide tudi v zasledovanje.