Dobrodelni v Angliji

by | Feb 12, 2020 | Pennyhooks Farm

Na Pennyhooks Farm Trust v Angliji so pred kratkim dobili velikodušno darilo 5000 funtov. Vsi darujemo po svojih najboljših močeh. Snopovci darujemo svoj čas. Robert pomaga pri uvajanju v vsakdanje delo z novimi živalmi. To so tri ljubke koze redke pasme. Je tudi spremljevalec asistent odraslih fantov z avtizmom, ki potrebujejo posebno nego in skrb. O svojem delu pravi takole:

“Osebe z avtizmom so zelo raznolike, vsi, ki sem jih spoznal pa imajo zelo lep in prijeten značaj. Pogosto mislimo, da mi učimo njih, vendar se pri delu z njimi največ naučimo sami o sebi. Moje prvo spoznanje ob njih je bilo, da težko vodim ljudi. Potem sem ugotovil, da je v moji glavi precejšna zmeda in pomanjkanje organiziranosti. Vse to pa se moral preseči, da sem lahko uspešno navezal stik z njimi in da jih zmorem in znam dobro usmerjati. Naučil sem se, da moram najprej načrtovati, šele potem delovati. Proces dela je sedaj preprost: v glavi si naredim načrt, podam urejeno informacijo in potem vodim. Seveda sem ugotovil, da takšnemu sistemu osebe z avtizmom precej lažje sledijo. osnova za dobre odnose pa prijaznost in sprejemanje. Brez slednjega še tako dobra namera in načrt ne bo deloval.”

Drugi vikend v februarju je kmetijo ponovno obiskala tudi Vesna ter s študenti in zaposlenimi preživela nekaj prelepih uric. Seveda je delček časa posvetila tudi trem ljubkim kozicam. Ker smo radi dobrodelni, vam bomo zelo hvaležni, če nam boste pomagali uresničevati naše poslanstvo doma in po svetu. Vsak evro šteje! Hvala.

DRUŠTVO SNOP

Trr: SI56 6100 0000 9176 838

Namen: Donacija

Preberite še

5 dobrih razlogov za izobraževanje v manjši skupini

5 dobrih razlogov za izobraževanje v manjši skupini

Spoznali boste ljudi, ki so že uspešno prehodili vsaj delček poti na katero se odpravljate. Ob napredku in dosežkih boste doživljali tudi pozitivna in prijetna čustva, kot so upanje, zmagoslavje, sreča, veselje, radost, mir…

Biti živ je čutiti življenje

Biti živ je čutiti življenje

V tem članku želim z vami podeliti osebno izkušnjo o tem, zakaj menim, da je dobro, da se izpopolnjujemo v ravnanju s svojimi čustvi in kakšne so prednosti življenja, ko se naučiš prepoznavati svoja čustva in jih uporabljati za to, da preverjaš kdo si in kaj hočeš.

Povezani na daljavo

Povezani na daljavo

Korona je tudi za naše društvo prinesla precej sprememb. Tudi sami smo se soočili s stisko kako izvajati aktivnosti v času ko so stiki omejeni. Kako navezati stik, ko ni pravega stika. Zato smo se že v prvem valu odločili, da večino aktivnosti premaknemo v virtualno okolje