Dobrodelni v Angliji

by | Feb 12, 2020 | Pennyhooks Farm

Na Pennyhooks Farm Trust v Angliji so pred kratkim dobili velikodušno darilo 5000 funtov. Vsi darujemo po svojih najboljših močeh. Snopovci darujemo svoj čas. Robert pomaga pri uvajanju v vsakdanje delo z novimi živalmi. To so tri ljubke koze redke pasme. Je tudi spremljevalec asistent odraslih fantov z avtizmom, ki potrebujejo posebno nego in skrb. O svojem delu pravi takole:

“Osebe z avtizmom so zelo raznolike, vsi, ki sem jih spoznal pa imajo zelo lep in prijeten značaj. Pogosto mislimo, da mi učimo njih, vendar se pri delu z njimi največ naučimo sami o sebi. Moje prvo spoznanje ob njih je bilo, da težko vodim ljudi. Potem sem ugotovil, da je v moji glavi precejšna zmeda in pomanjkanje organiziranosti. Vse to pa se moral preseči, da sem lahko uspešno navezal stik z njimi in da jih zmorem in znam dobro usmerjati. Naučil sem se, da moram najprej načrtovati, šele potem delovati. Proces dela je sedaj preprost: v glavi si naredim načrt, podam urejeno informacijo in potem vodim. Seveda sem ugotovil, da takšnemu sistemu osebe z avtizmom precej lažje sledijo. osnova za dobre odnose pa prijaznost in sprejemanje. Brez slednjega še tako dobra namera in načrt ne bo deloval.”

Drugi vikend v februarju je kmetijo ponovno obiskala tudi Vesna ter s študenti in zaposlenimi preživela nekaj prelepih uric. Seveda je delček časa posvetila tudi trem ljubkim kozicam. Ker smo radi dobrodelni, vam bomo zelo hvaležni, če nam boste pomagali uresničevati naše poslanstvo doma in po svetu. Vsak evro šteje! Hvala.

DRUŠTVO SNOP

Trr: SI56 6100 0000 9176 838

Namen: Donacija

Preberite še

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Med prazniki se na nas usuje kup močnih informacij iz matične družine, ki se jih podzavest še dobro spomni. Pojavijo se triggerji – sprožilci in obstaja nevarnost, da se sproži čustvena bomba.

Kdo ima šibko empatijo?

Kdo ima šibko empatijo?

Nevrotipični, ki posegamo drug v drugega verbalno, neverbalno, agresivno, pasivno agresivno, in še na tisoč drugih bolj ali manj izvirnih načinov, sebe imenujemo empatični. Osebe za avtizmom pa, ki iskreno pokažejo, kdo jim je všeč, pred tistimi pa, ki jim niso, se raje umaknejo, če le lahko, označimo s pomanjkanjem empatije. Ne samo, da nam manjka empatije, smo tudi veliki hinavci.

Ljubosumje v partnerskem odnosu

Ljubosumje v partnerskem odnosu

Ljubosumje je na nek način pogrešanje pristnega stika s seboj in drugimi. Lahko pa se kaže tudi kot oblika nasilja nad drugim; v obliki vršenja kontrole (preverjanje sms sporočil, e-pošte,…), lahko preide tudi v zasledovanje.