“Kupimo kmetijo!”

by | Dec 16, 2019 | Predstavitve, dogodki

“Kupimo kmetijo v Sloveniji”, je navdušeno predlagala ena od mamic, ko smo predstavili delo na Pennyhooks Farm Trust v Angliji našim članicam in članom Društva SNOP – staršem otrok in mladostnikov z avtizmom v Sloveniji. Srečanje smo imeli 12. decembra v Domžalah, na njem pa predebatirali možnosti za nekaj podobnega tudi pri nas. Vsekakor je to naš dolgoročni načrt.  Če kdo pozna kmetijo, ki trenutno ni v uporabi, je velika vsaj 2ha in se prodaja, naj nam sporoči.

Sprehod po kmetiji

Zaželeno je, da je na zemljišču hiša, gospodarsko poslopje, delovni stroji, kozolec, sadovnjak, lasten vir vode. Prednost je, če je zemljišče vsaj delno ograjeno, ima košček gozda in ni del gručastega naselja. Kmetija Pennyhooks ima vse našteto, kar se je izkazalo izjemnega pomena za učenje, delo in ustvarjanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is xTdqrvAPTmV1QJkLnfL4ueDxCOYgv_JRVEWjyWA7LOzu1zr6vTd-suxs4FY3B4ZazE_7SzW0S2onp58qzbmfMpcqC1QP8n2L5CYuiQIPLgezvF7ORJXO2r0ykgJZMzypne9BAQGj
Sprehod po kmetiji, Pennyhooks

Mladi z avtizmom si želijo biti koristni in del družbe

Podobno so se odzvali tudi mladi na predstavitvi v Društvu ASPI, 16. decembra. Najbolj navdušeno so kimali, ko sem rekla, da imajo osebe z avtizmom veliko za ponuditi današnji družbi in da jim je potrebno omogočiti pogoje, da bodo lahko z nami delili svoje spretnosti in talente. Kljub temu, da vsi radi preživijo veliko časa za telefoni in računalniki, so povedali, da so veliki ljubitelji narave. Še posebno jih je očaralo, da na kmetiji Pennyhooks snemajo in preučujejo nočno življenje živali, ki tam živijo: jazbeci, srne, zajci, vidre, itd.

No, nekaj vode bo še preteklo, preden bomo štartali v Sloveniji. Prve mesece leta 2020 bomo še nabirali potrebne izkušnje v tujini (Anglija, Madžarska).

Preberite še

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

"Čustva mladih z avtizmom so kot vulkan, zato je treba poskrbeti zanje, preden eksplodirajo"Robert Mlakar: Pri svojih terapijah opazim največjo spremembo takrat, ko oseba s SAM začne povezovati čustva z notranjim odzivanjem telesa in se več ne ustraši odzivov lastnega...

Bronasti grb za enkratne dosežke

Bronasti grb za enkratne dosežke

Z velikim veseljem in s hvaležnostjo v srcu obveščamo vse naše člane in podpornike društva SNOP, da smo prejeli posebno občinsko priznanje BRONASTI GRB. Skupini občanov, ki nas je predlagala se iskreno zahvaljujemo in obljubljamo, da bomo svoje poslanstvo z ljubeznijo...

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Med prazniki se na nas usuje kup močnih informacij iz matične družine, ki se jih podzavest še dobro spomni. Pojavijo se triggerji – sprožilci in obstaja nevarnost, da se sproži čustvena bomba.

Kdo ima šibko empatijo?

Kdo ima šibko empatijo?

Nevrotipični, ki posegamo drug v drugega verbalno, neverbalno, agresivno, pasivno agresivno, in še na tisoč drugih bolj ali manj izvirnih načinov, sebe imenujemo empatični. Osebe za avtizmom pa, ki iskreno pokažejo, kdo jim je všeč, pred tistimi pa, ki jim niso, se raje umaknejo, če le lahko, označimo s pomanjkanjem empatije. Ne samo, da nam manjka empatije, smo tudi veliki hinavci.