Pennyhooks farma – ena sama ljubezen

by | Sep 1, 2019 | Pennyhooks Farm

Pennyhooks Farm, ki se nahaja dobro uro in pol vožnje iz Londona proti zahodu Anglije, ponuja edinstveno doživetje za mlade in odrasle na avtističnem spektru. Farma je v družini Otter že več kot 60 let.  Mlade in odrasle z avtizmom zaposleni in prostovoljci popeljejo na pot smiselnega delovnega življenja na čudoviti kmetiji, katere duša in srce je Lydia Otter

Kmetija kot priložnost za razvoj socialnih delovnih veščin

Ko sva Vesna in Robert Mlakar prišla na Pennyhooks, so naju objeli prisrčnost, toplina ter neverjeten mir angleškega podeželja. Na farmo Pennyhooks starši vsak teden pripeljejo okoli 50 otrok in mladostnikov – večina jih ima težjo obliko avtizma, nekoliko manj Aspergerjev sindrom.

Nekateri se dela in delavnic na kmetiji udeležujejo tedensko, drugi dnevno, odvisno od svojih potreb. Kmetija ponuja veliko priložnosti za razvoj socialnih in delovnih veščin. Pod strokovnim vodstvom poteka učenje širokega nabora praktičnih veščin in delovnih dejavnosti na področju nege živali, vrtnarstva, lesarstva, peke, podeželske ter domače in umetnostne obrti.

September – nov začetek, novi izzivi

September je mesec, ko naj bi polni energije in spočiti stopili novim izzivom na poti. Otroci in mladi v šolo, odrasli v službo. Tudi na Pennyhooks se zadnje dni intenzivno pripravljamo na prihod “študentov” kot jih  imenuje Lydia. Sestavljamo urnike, ekipe, programe. Z Robertom bova sodelovala predvsem na področju domače in umetnostne obrti. Nekaj idej sem že pripravila. Kako narediti mozaik s prikupno kokoško? To bo eden izmed novih izzivov za mlade in odrasle s SAM, ki sicer zelo radi poskrbijo za kar 120 kokoši na kmetiji.

Smiselno delo nas vse izpolnjuje

Nihče nikoli ni rekel, da bo pot lahka. Pomembno je, da je smiselna. Smiselno delo nas vse izpolnjuje. Delo, ki prinaša sadove polni naša srca, krepi samozavest in samopodobo. Naj bo vaš september in september vaših otrok poln zrelih, sočnih sadov.

Preberite še

5 dobrih razlogov za izobraževanje v manjši skupini

5 dobrih razlogov za izobraževanje v manjši skupini

Spoznali boste ljudi, ki so že uspešno prehodili vsaj delček poti na katero se odpravljate. Ob napredku in dosežkih boste doživljali tudi pozitivna in prijetna čustva, kot so upanje, zmagoslavje, sreča, veselje, radost, mir…

Biti živ je čutiti življenje

Biti živ je čutiti življenje

V tem članku želim z vami podeliti osebno izkušnjo o tem, zakaj menim, da je dobro, da se izpopolnjujemo v ravnanju s svojimi čustvi in kakšne so prednosti življenja, ko se naučiš prepoznavati svoja čustva in jih uporabljati za to, da preverjaš kdo si in kaj hočeš.

Povezani na daljavo

Povezani na daljavo

Korona je tudi za naše društvo prinesla precej sprememb. Tudi sami smo se soočili s stisko kako izvajati aktivnosti v času ko so stiki omejeni. Kako navezati stik, ko ni pravega stika. Zato smo se že v prvem valu odločili, da večino aktivnosti premaknemo v virtualno okolje