Spletna izobraževanja za starše: »Komunikacija, ki ustvarja bližino«

by | Mar 2, 2021 | Predstavitve, dogodki

V Društvu SNOP v mesecu marcu organiziramo spletna izobraževanja za starše otrok z avtizmom, sumom na avtizem, motnjo pozornosti in hiperaktivnosti. Tema srečanj bo komunikacija – osvetlili jo bomo iz vidika:

  • neverbalne govorice telesa, obrazne mimike, znakov, glasbe, risanja,
  • ustvarjanje bližine (partnerske, starševske), zaznavanja otrokovih najglobljih potreb,
  • usklajevanja ritma, dihanja in drugo.

Kot bi rekel naš terapevt Robert: »Poiskali bomo tisti varen prostor, kjer se lahko srečamo in začutimo. Kot ljudje. V sočutju in hkrati v iskrenosti.«   

Srečanja se preko Zoom-a začnejo v četrtek, 12. marca in bodo trajala 3 mesece, do 3. junija; vsak večer od 20.00 – 21.00 (razen med prvomajskimi prazniki). Vsako srečanje bo potekalo v treh delih; 20 minut teorija, 20 min praksa/vaje in 20 minut za vprašanja in odgovore.

Najnovejša spoznanja in izkušnje iz tujine

Srečanja vodita Vesna in Robert Mlakar, psihoterapevt in specialistka dramske terapije. Oba imata več let izkušenj dela s starši, otroki in odraslimi s SAM, tudi mednarodne (ZDA, Anglija, Madžarska). Pridružila se nam bo tudi predsednica društva Eva Barbara Vilčnik, ki je glasbena pedagoginja in izvaja individualne glasbene ustvarjalnice za otroke z avtizmom, ADHD in drugimi posebnostmi. Za svoj prispevek na področju pomoči z umetnostjo sta Vesna in Robert Mlakar prejela posebno priznanje Pennyhooks Farm Trust v Angliji, v letu 2020 pa je društvo prejelo Bronasti grb občine Miklavž na Dravskem polju.

Ugodnosti za člane društva

Cena na srečanje je za člane društva 20 evrov, za nečlane 25 evrov in velja na osebo oz. par. Plača se za 1 mesec/4 srečanja vnaprej. V kolikor še niste član društva, pa bi to želeli postati, pišite na drustvosnop@gmail.com. Poslali vam bomo pristopno izjavo, vi pa boste poravnali članarino za tekoče leto, to je 24 evrov. Kot članu vam pripada več ugodnosti, med drugim tudi 30-minutni individualni svetovalni pogovor po telefonu s katerim od naših strokovnjakov in drugo; več na na spletu www.drustvo-snop.si .

Mesto v skupini si rezervirate tako, da na TRR Društva Snop nakažete za prva štiri srečanja, najkasneje do ponedeljka, 8. marca 2021.

Društvo SNOP
Gašperičeva ulica 3
Miklavž na Dravskem polju

IBAN SI56 6100 0000 9176 838
DELAVSKA HRANILNICA, LJ
Namen: Izobraževanje “Priimek” (zapišete vaš priimek).

Pošljete nam potrdilo o plačilu, mi pa vam na mejl pošljemo link – povezavo na srečanje. S svojim udeležbo na srečanjih prispevate v sklad za brezplačna izobraževanja za družine v stiski.

Veselimo se srečanja z vami! Verjamemo, da vam bodo naše izkušnje olajšale in polepšale dneve z vašimi otroki.

Preberite še

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

Intervju za MMC RTV ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu

"Čustva mladih z avtizmom so kot vulkan, zato je treba poskrbeti zanje, preden eksplodirajo"Robert Mlakar: Pri svojih terapijah opazim največjo spremembo takrat, ko oseba s SAM začne povezovati čustva z notranjim odzivanjem telesa in se več ne ustraši odzivov lastnega...

Bronasti grb za enkratne dosežke

Bronasti grb za enkratne dosežke

Z velikim veseljem in s hvaležnostjo v srcu obveščamo vse naše člane in podpornike društva SNOP, da smo prejeli posebno občinsko priznanje BRONASTI GRB. Skupini občanov, ki nas je predlagala se iskreno zahvaljujemo in obljubljamo, da bomo svoje poslanstvo z ljubeznijo...

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Imam vprašanje: Zakaj prazniki praznijo?

Med prazniki se na nas usuje kup močnih informacij iz matične družine, ki se jih podzavest še dobro spomni. Pojavijo se triggerji – sprožilci in obstaja nevarnost, da se sproži čustvena bomba.

Kdo ima šibko empatijo?

Kdo ima šibko empatijo?

Nevrotipični, ki posegamo drug v drugega verbalno, neverbalno, agresivno, pasivno agresivno, in še na tisoč drugih bolj ali manj izvirnih načinov, sebe imenujemo empatični. Osebe za avtizmom pa, ki iskreno pokažejo, kdo jim je všeč, pred tistimi pa, ki jim niso, se raje umaknejo, če le lahko, označimo s pomanjkanjem empatije. Ne samo, da nam manjka empatije, smo tudi veliki hinavci.